Telecí pečeně s kedlubnou a špenátovým štrůdlem
110 min.
Ingredience
- Kedlubnová kaše
- 120gramůKedlubna
- 60gramůBrambory
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 3gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 1litrVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
- Šalotková šťáva
- 100gramůVíno červené
- 20gramůŠalotka
- 10gramůCukr krupice
- 100gramůVývar telecí
- 3gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- Špenátový štrůdl
- 150gramůListové těsto
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 50gramůCibule
- 20gramůČesnek
- 3gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 5gramůLněné semínko
- 30gramůMáslo čerstvé
- Telecí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
60 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso necháme v celku, rozmarýn se šalvějí posekáme najemno, telecí maso osolíme, opepříme, posypeme bylinkami, vložíme do pekáčku, přilijeme trošku oleje a pečeme zvolna doměkka. Očištěnou kedlubnu a brambory nakrájíme na kostičky, vsypeme do vroucí vody a 15 minut povaříme. Scedíme, přidáme máslo, smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškát a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.
- 2Cibuli a šalotku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, špenátové listy omyjeme, posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, zpěníme, přisypeme špenát, česnek, smetanu, podusíme, osolíme, opepříme a zahustíme žloutkem. Listové těsto rozválíme na plát, poklademe špenátovou směsí, zabalíme jako štrůdl, povrch potřeme žloutkem, posypeme lněným semínkem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
- 3Do rendlíku nalijeme červené víno, přisypeme šalotku, povaříme 10 minut, scedíme, k vínu přilijeme telecí vývar, přidáme cukr, máslo a vyvaříme dohusta, osolíme a opepříme.
- 4Maso naporcujeme, jednotlivé porce ještě krátce osmahneme na másle, upravíme na talíře, doplníme kedlubnovou kaší, porcí špenátového štrůdlu a ozdobíme šalotkovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.