Telecí pečeně s kedlubnou a špenátovým štrůdlem

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
60 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso necháme v celku, rozmarýn se šalvějí posekáme najemno, telecí maso osolíme, opepříme, posypeme bylinkami, vložíme do pekáčku, přilijeme trošku oleje a pečeme zvolna doměkka. Očištěnou kedlubnu a brambory nakrájíme na kostičky, vsypeme do vroucí vody a 15 minut povaříme. Scedíme, přidáme máslo, smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškát a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.
  • 2
    Cibuli a šalotku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, špenátové listy omyjeme, posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, zpěníme, přisypeme špenát, česnek, smetanu, podusíme, osolíme, opepříme a zahustíme žloutkem. Listové těsto rozválíme na plát, poklademe špenátovou směsí, zabalíme jako štrůdl, povrch potřeme žloutkem, posypeme lněným semínkem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
  • 3
    Do rendlíku nalijeme červené víno, přisypeme šalotku, povaříme 10 minut, scedíme, k vínu přilijeme telecí vývar, přidáme cukr, máslo a vyvaříme dohusta, osolíme a opepříme.
  • 4
    Maso naporcujeme, jednotlivé porce ještě krátce osmahneme na másle, upravíme na talíře, doplníme kedlubnovou kaší, porcí špenátového štrůdlu a ozdobíme šalotkovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.