Telecí závitky s bylinkovým tvarohem
60 min.
Ingredience
- 20gramůPetržel - nať
- 150gramůTvaroh jemný
- 50gramůSýr Parmezán
- 2lžíceStrouhanka
- 10gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 700gramůTelecí kýta
- 250mililitrůVíno bílé
- 150gramůZakysaná smetana
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
434 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou petržel a bazalku nasekáme, vmícháme do tvarohu spolu s nastrouhaným sýrem a strouhankou. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.
- 2Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, potřeme tvarohovým krémem a svineme do závitků. Sepneme je párátky.
- 3Závitky opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji, vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek rozvaříme s vínem, vmícháme smetanu a vaříme 15 minut. Omáčku osolíme, opepříme, vložíme závitky a pod pokličkou zvolna dusíme 20 minut.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.