Telecí závitky s hráškem a vejcem
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 50gramůHrášek
- 20gramůHrozinky
- 20gramůOřechy lískové
- 10gramůŘeřicha
- 20gramůSolamyl
- 400gramůRýže dušená
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySaturejka
- 600gramůTelecí kýta
- 40mililitrůOlej olivový
- 20gramůMandle
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceHořčice
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
27 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Plátky masa naklepeme a z vnitřní strany osolíme, opepříme, posypeme saturejkou a pomažeme hořčicí. Poklademe kolečky cibule a položíme celá uvařená vejce. Plátky zabalíme do závitků, omotáme provázkem a na rozpáleném oleji ze všech stran osmažíme. Podlijeme trochou vody, přidáme hrášek, rozinky, nadrcené ořechy, mandle, posekanou řeřichu, petrželku a dusíme pomalu do změknutí asi 30 minut. Závitky vyjmeme, šťávu zahustíme solamylem a dochutíme.
- 2Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.