Těstovinový nákyp s mangoldem
65 min.
Ingredience
- 200gramůTěstoviny Penne
- 1špetkaSůl
- 1litrVývar zeleninový
- 100gramůPórek
- 100gramůCeler bulvový
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusBazalka
- 1kusMáta
- 1kusOregano čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMrkev mražená
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 500gramůMangold
- 1stroužekČesnek
- 0,5litrMléko sójové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
17 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Propláchneme, slijeme a odložíme stranou. Mangold omyjeme, řapíky šikmo nakrájíme na kousky a listy na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
- 2V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, vložíme do něj řapíky mangoldu a 3 minuty blanšírujeme. Poté vyndáme, propláchneme, necháme okapat. Zeleninu blanšírujeme ve vývaru 1 minutu, poté propláchneme a necháme okapat. Tofu nakrájíme na kostičky.
- 3Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Sójové mléko smícháme s vejci, osolíme a opepříme. Bylinky omyjeme a najemno nasekáme.
- 4Do mísy dáme zeleninu, česnek, bylinky, tofu, řapíky a proužky mangoldu, vše důkladně promícháme, osolíme a opepříme. Směs přendáme do zapékací formy, zalijeme sójovým mlékem s vejcem a dáme zapéct do trouby. Po vyjmutí ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.