Těstovinový nákyp s mangoldem

65 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
17 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Propláchneme, slijeme a odložíme stranou. Mangold omyjeme, řapíky šikmo nakrájíme na kousky a listy na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, vložíme do něj řapíky mangoldu a 3 minuty blanšírujeme. Poté vyndáme, propláchneme, necháme okapat. Zeleninu blanšírujeme ve vývaru 1 minutu, poté propláchneme a necháme okapat. Tofu nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Sójové mléko smícháme s vejci, osolíme a opepříme. Bylinky omyjeme a najemno nasekáme.
  • 4
    Do mísy dáme zeleninu, česnek, bylinky, tofu, řapíky a proužky mangoldu, vše důkladně promícháme, osolíme a opepříme. Směs přendáme do zapékací formy, zalijeme sójovým mlékem s vejcem a dáme zapéct do trouby. Po vyjmutí ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.