Těstovinový salát s rajčaty a cuketou
65 min.
Ingredience
- 250gramůCuketa
- 80gramůPaprika červená
- 80gramůPaprika zelená
- 100gramůCibule
- 150gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na lilek
- Na těstoviny
- 230gramůTěstoviny Fusilli
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- Na zálivku
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěný lilek nakrájíme na silnější plátky, osolíme a necháme ho půl hodiny stranou, aby pustil šťávu. Poté lilek opláchneme, rozkrájíme na silnější nudličky a necháme okapat.
- 2Zálivku připravíme promícháním oleje s octem, hořčicí, solí a pepřem.
- 3Cuketu nakrájíme na tenké plátky. Rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na proužky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 4Na slunečnicovém oleji zpěníme cibuli, přidáme lilek, papriky, cuketu, česnek a rajčata. Za stálého míchání na mírném plameni smažíme. Směs osolíme a opepříme a po 20 minutách odstavíme a necháme vychladnout.
- 5V mezičase vložíme do vroucí osolené vody s olejem těstoviny a uvaříme je na skus. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
- 6Ve velké míse promícháme vychladlé těstoviny se směsí zeleniny a zálivkou. Salát před podáváním necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.