Těstoviny fusilli s brokolicí a tofu
30 min.
Ingredience
- 1kusBrokolice
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůOlivy černé
- 2lžíceSýr Parmezán
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
73 mg
Postup přípravy
- 1Brokolici omyjeme a rozebereme ji na růžičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Olivy vypeckujeme. Tofu nakrájíme na kostičky.
- 2V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nakrájenou brokolici v ní uvaříme doměkka. Pak ji scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3Ve velkém hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké a zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme, promícháme s 1 lžící oleje, opepříme a osolíme.
- 4V pánvi rozehřejeme zbývající olej a máslo, přidáme česnek a tofu a krátce smažíme. Potom vmícháme uvařenou brokolici a vše prohřejeme. Do pánve k zelenině opatrně přimícháme uvařené těstoviny, směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.