Těstoviny s kapustou, bramborami a sýrem
55 min.
Ingredience
- 400gramůKapusta kadeřavá
- 200gramůBrambory
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1hrstŠalvěj čerstvá
- 200gramůSýr Fontina
- 40mililitrůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
817 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
37 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
4 g
Cukr
914 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Vložíme kapustu nakrájenou na 1 cm široké proužky a brambory též pokrájené na 0.5 cm široké proužky. Vaříme 5 minut.
- 2Do hrnce přisypeme těstoviny a znovu uvedeme do varu. Snížíme teplotu a povaříme 15 minut, nebo podle návodu na obalu těstovin.
- 35 minut předtím, než jsou těstoviny hotové, zahřejeme máslo na pánvi. Vložíme natrhané lístky šalvěje a celé stroužky česneku. Smažíme na mírném ohni, až je česnek zlatavý a máslo pění. Česnek vyjmeme a odstraníme. Máslo se šalvějí ponecháme stranou.
- 4Hotové těstoviny spolu se zeleninou slijeme. Čtvrtinu směsi vložíme do mísy a poklademe třetinou plátků sýru Fontina. Vrstvy opakujeme do vypotřebování přísad. Navrch posypeme nastrouhaným parmezánem, přilijeme česnekové máslo se šalvějí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.