Těstoviny s kapustou, bramborami a sýrem

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
817 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
37 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
4 g
Cukr
914 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Vložíme kapustu nakrájenou na 1 cm široké proužky a brambory též pokrájené na 0.5 cm široké proužky. Vaříme 5 minut.
  • 2
    Do hrnce přisypeme těstoviny a znovu uvedeme do varu. Snížíme teplotu a povaříme 15 minut, nebo podle návodu na obalu těstovin.
  • 3
    5 minut předtím, než jsou těstoviny hotové, zahřejeme máslo na pánvi. Vložíme natrhané lístky šalvěje a celé stroužky česneku. Smažíme na mírném ohni, až je česnek zlatavý a máslo pění. Česnek vyjmeme a odstraníme. Máslo se šalvějí ponecháme stranou.
  • 4
    Hotové těstoviny spolu se zeleninou slijeme. Čtvrtinu směsi vložíme do mísy a poklademe třetinou plátků sýru Fontina. Vrstvy opakujeme do vypotřebování přísad. Navrch posypeme nastrouhaným parmezánem, přilijeme česnekové máslo se šalvějí a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.