Těstoviny s omáčkou ze sušených rajčat s bylinkami
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- 10kusůBazalka
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžičkyOregano čerstvé
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůTěstoviny Fusilli
- 3lžíceSýr Parmezán
- 85gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1kusSalát hlávkový
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sušená rajčata (nikoliv v nálevu) zalijeme horkou vodou a necháme pět minut odstát. Poté třetinu rajčat vyndáme a pokrájíme na kousky. Zbytek rajčat i s výluhem rozmixujeme.
- 2Ve velkém rendlíku na oleji za občasného míchání restujeme na středním plameni cibuli. Po pěti minutách přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, až zrůžoví. Poté do rendlíku vlijeme pyré, rajčata a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutách vmícháme posekané bylinky, osolíme a opepříme podle chuti a ještě chvíli zahříváme. Poté směs odstavíme.
- 3V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple.
- 4Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, přelijeme omáčkou, ozdobíme posekanými lístky bazalky a řádně promícháme. Ihned podáváme ozdobené strouhanými parmezánem. Můžeme přidat ještě listy salátu, ale není to nutné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.