Tortellini s jemnou kaší z brokolice
35 min.
Ingredience
- 400gramůBrokolice
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMandle
- 400gramůTěstoviny Tortellini
- 2lžičkyProtlak rajčatový
- 75gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaSůl
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Tortelliny dáme vařit do velkého hrnce s dostatečným množstvím osolené vody.
- 2Mandle spaříme, oloupeme, rozkrájíme na plátky a osmahneme je dozlatova v malé pánvi bez oleje. Brokolici omyjeme a necháme okapat. Odřežeme růžičky, stonky oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme olej, krátce na něm osmažíme cibuli a česnek, přidáme brokolici a ještě chvilku smažíme. Pak přilijeme vývar, opepříme a osolíme, promícháme a pomalu vaříme asi 10 minut, až je brokolice měkká. Uvařenou brokolici ve vodě rozmixujeme, přimícháme smetanu a rajčatový protlak, dochutíme chilli kořením, pepřem a solí.
- 4Uvařené tortellini scedíme přes síto, necháme okapat a pak promícháme s brokolicovou kaší.
- 5Podáváme posypané osmahnutými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.