Tortellini se čtyřmi druhy sýrů
50 min.

Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 350gramůTěstoviny Tortellini
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 4kusyŠalvěj čerstvá
- 50gramůMozzarella
- 50gramůSýr Gorgonzola
- 50gramůGouda
- 50gramůSýr Brie
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150gramůRajčata Cherry
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Tortellini uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme. Opláchneme šalvěj, osušíme a 4 lístky nakrájíme na nudličky. Mozzarellu, gorgonzolu, goudu a brie nakrájíme na větší kousky.
- 2Ve větším hrnci rozpustíme 1 lžíci másla a osmahneme na něm dozlatova cibuli. Cibuli podlijeme smetanou a přidáme sýry. Vše za stálého míchání na drobném ohni necháme roztavit a spojit. Poté omáčku dochutíme solí a pepřem.
- 3Omyjeme rajčata, osušíme je a překrojíme na poloviny. Připravíme pánev, na které rozpustíme zbytek másla a rajčata se šalvějí na něm krátce podusíme. Poté osolíme a opepříme.
- 4Nahřejeme si talíře, na které připravíme tortellini, zalijeme omáčkou, přidáme rajčata a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.