Tresčí bramboráčky s bylinkami
80 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPažitka
- 1kusKopr čerstvý
- 1lžičkaTabasco
- 80gramůStrouhanka
- 3lžíceMajonéza
- 2lžíceCréme fraiche
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkyKapary
- 80gramůMáslo čerstvé
- 300gramůTreska aljašská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce s vodou. Osolíme, přivedeme k varu a 20 minut vaříme doměkka. Poté je scedíme a necháme okapat.
- 2Tresku omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zabalíme do vymaštěného alobalu. Takto zabalenou rybu vložíme na 15 minut do trouby a pečeme. Po upečení ji vyjmeme, zbavíme kůže, kostí a vložíme do mísy.
- 3Brambory rozšťoucháme a přidáme do mísy k tresce. Pažitku a kopr najemno nasekáme a polovinu přidáme k tresce a bramborám, osolíme, opepříme, přidáme tabasco a vymícháme v jednolitou směs.
- 4Ze směsi tvarujeme bramboráčky a obalujeme je ve strouhance.
- 5Pečící plech vyložíme pečícím papírem, pomastíme máslem a klademe na něj bramboráčky. Vložíme do trouby a pečeme 20 minut.
- 6V menší misce smícháme zbytek bylinek, majonézu, creme fraiche, kapary, sůl, pepř, limetkovou šťávu a cukr.
- 7Upečené bramboráčky servírujeme na připravené talíře a podáváme s bylinkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.