Tresčí bramboráčky s bylinkami

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce s vodou. Osolíme, přivedeme k varu a 20 minut vaříme doměkka. Poté je scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Tresku omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zabalíme do vymaštěného alobalu. Takto zabalenou rybu vložíme na 15 minut do trouby a pečeme. Po upečení ji vyjmeme, zbavíme kůže, kostí a vložíme do mísy.
  • 3
    Brambory rozšťoucháme a přidáme do mísy k tresce. Pažitku a kopr najemno nasekáme a polovinu přidáme k tresce a bramborám, osolíme, opepříme, přidáme tabasco a vymícháme v jednolitou směs.
  • 4
    Ze směsi tvarujeme bramboráčky a obalujeme je ve strouhance.
  • 5
    Pečící plech vyložíme pečícím papírem, pomastíme máslem a klademe na něj bramboráčky. Vložíme do trouby a pečeme 20 minut.
  • 6
    V menší misce smícháme zbytek bylinek, majonézu, creme fraiche, kapary, sůl, pepř, limetkovou šťávu a cukr.
  • 7
    Upečené bramboráčky servírujeme na připravené talíře a podáváme s bylinkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.