Tresčí polévka s krevetami

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
20 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, celer a mrkev nastrouháme nahrubo, brambory oškrábeme, nakrájíme na osminky, česnek prolisujeme, fazolové lusky zbavíme vláken a trochu pokrájíme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, mrkev, celer a osmahneme. Přidáme brambory, česnek, orestujeme, podlijeme vínem, vývarem, přidáme šafrán, zakryjeme pokličkou a vaříme asi 15 minut. Filety z tresky nakrájíme na menší kousky a spolu s fazolovými lusky přimícháme do hrnce. Vaříme dalších 8 minut. Přisypeme vyloupané krevety, povaříme tři minuty, podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme.
  • 3
    Polévku rozlijeme do talířů, posypeme posekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.