Tresčí polévka s krevetami
45 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůCeler bulvový
- 350gramůBrambory
- 1stroužekČesnek
- 120mililitrůVíno bílé
- 800mililitrůVývar rybí
- 2špetkyŠafrán
- 500gramůTreska obecná
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 130gramůKrevety tygří - loupané
- 40gramůPažitka
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
20 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, celer a mrkev nastrouháme nahrubo, brambory oškrábeme, nakrájíme na osminky, česnek prolisujeme, fazolové lusky zbavíme vláken a trochu pokrájíme.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, mrkev, celer a osmahneme. Přidáme brambory, česnek, orestujeme, podlijeme vínem, vývarem, přidáme šafrán, zakryjeme pokličkou a vaříme asi 15 minut. Filety z tresky nakrájíme na menší kousky a spolu s fazolovými lusky přimícháme do hrnce. Vaříme dalších 8 minut. Přisypeme vyloupané krevety, povaříme tři minuty, podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme.
- 3Polévku rozlijeme do talířů, posypeme posekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.