Treska na česneku

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
308 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odřízneme rybám hlavu, vykucháme je a vyjmeme jim páteř. Omyjeme je, pokrájíme na kousky a obalíme v mouce. V pánvi na smažení rozehřejeme část olivového oleje a kousky ryb na něm po várkách osmažíme tak, aby byly po všech stranách do zlatova.
  • 2
    Vyjímáme je na savý kuchyňský papír, aby z nich okapal olej. Osolíme je a rozložíme do pekáče.
  • 3
    Oloupeme stroužky česneku, omyjeme je a nasekáme společně s omytými a osušenými lístky šalvěje a omytou a osušenou snítkou rozmarýnu.
  • 4
    Vhodíme nasekaný česnek, šalvěj a rozmarýn do pánve, přilijeme olej, přidáme oregano a lehce směs osmažíme, aniž bysme nechali česnek zbarvit. Přilijeme víno, ocet, sklenici vody a uvedeme vše do varu. Směs osolíme a necháme ji vařit asi 5 minut. Jakmile vychladne, přelijeme jí osmažené ryby, které jsme mezitím dali do servírovací mísy, a necháme je před podáváním nejméně hodinu marinovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.