Treska na česneku
60 min.
Ingredience
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1000gramůTreska aljašská
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 5gramůOregano čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
308 mg
Postup přípravy
- 1Odřízneme rybám hlavu, vykucháme je a vyjmeme jim páteř. Omyjeme je, pokrájíme na kousky a obalíme v mouce. V pánvi na smažení rozehřejeme část olivového oleje a kousky ryb na něm po várkách osmažíme tak, aby byly po všech stranách do zlatova.
- 2Vyjímáme je na savý kuchyňský papír, aby z nich okapal olej. Osolíme je a rozložíme do pekáče.
- 3Oloupeme stroužky česneku, omyjeme je a nasekáme společně s omytými a osušenými lístky šalvěje a omytou a osušenou snítkou rozmarýnu.
- 4Vhodíme nasekaný česnek, šalvěj a rozmarýn do pánve, přilijeme olej, přidáme oregano a lehce směs osmažíme, aniž bysme nechali česnek zbarvit. Přilijeme víno, ocet, sklenici vody a uvedeme vše do varu. Směs osolíme a necháme ji vařit asi 5 minut. Jakmile vychladne, přelijeme jí osmažené ryby, které jsme mezitím dali do servírovací mísy, a necháme je před podáváním nejméně hodinu marinovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.