Treska na víně
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramTreska aljašská
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusČesnek
- 100gramůPetržel - nať
- 3kusyHřebíček
- 6gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 5gramůOregano čerstvé
- 2decilitryOlej olivový
- 0,5litrVíno bílé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
35 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očistíme tresky, oddělíme hlavy a vložíme do pekáčku. Osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a podlijeme vínem. Oloupanou cibuli, mrkev a česnek pokrájíme nadrobno, přidáme posekanou petržel a oregano a směsí pokryjeme tresky. Polijeme olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut, až je zelenina opečená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.