Tuňáková rajčata
20 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 150gramůCibule
- 50gramůKapary
- 100gramůOlivy černé
- 30gramůPetržel - nať
- 2lžíceOlej olivový
- 250gramůTuňák v oleji
- 3lžíceStrouhanka
- 3lžíceSýr Parmezán
- 1lžíceOlej chilli
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčatům odřízneme vršek a opatrně vydlabeme dužninu. Zevnitř osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 200 °C.
- 2Rozpálíme olivový olej a podusíme v něm nasekanou cibuli s česnekem. Přidáme nakrájené kapary, olivy a jemně nasekanou petrželku.
- 3Přibližně po 3 minutách přidáme tuňáka a strouhanku.
- 4Osolíme a opepříme. Směsí naplníme rajčata a posypeme parmazánem.
- 5Všechno pokapeme olejem a vložíme do trouby na prostřední rošt. Pečeme přibližně 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.