Turecký kuřecí pilaf
55 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůRajčata
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaŠafrán
- 1kusChilli paprička
- 500mililitrůVoda pitná
- 450gramůRýže
- 150gramůHrozinky
- 150gramůOříšky piniové
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
275 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čistá kuřecí prsa bez kostí a kůže rozkrájíme na centimetrové kostky, cibuli s česnekem nadrobno posekáme. Malá tvrdá rajčata spaříme, oloupeme a rozčtvrtíme.
- 2Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu, na něm cca minutu restujeme cibuli s česnekem. Poté přidáme kuřecí kostky a za stálého míchání opékáme 4 minuty. Do horkého drůbežího vývaru vhodíme šafrán, nalijeme do pánve a vše minutu povaříme.
- 3Rozdrtíme sušenou chilli papričku, přidáme ji do šťávy k masu, poté postupně přimícháváme rajčata, horkou vodu, rýži, hrozinky, piniové oříšky, mletý kmín a sůl s pepřem.
- 4Pánev zakryjeme poklicí, stáhneme teplotu a dusíme 25 minut. Pilaf občas promícháme, je-li třeba, přilijeme trochu horké vody.
- 5Hotový pilaf rozdělíme na talíře, posypeme sekanou zelenou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.