Turecký kuřecí pilaf

55 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
275 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čistá kuřecí prsa bez kostí a kůže rozkrájíme na centimetrové kostky, cibuli s česnekem nadrobno posekáme. Malá tvrdá rajčata spaříme, oloupeme a rozčtvrtíme.
  • 2
    Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu, na něm cca minutu restujeme cibuli s česnekem. Poté přidáme kuřecí kostky a za stálého míchání opékáme 4 minuty. Do horkého drůbežího vývaru vhodíme šafrán, nalijeme do pánve a vše minutu povaříme.
  • 3
    Rozdrtíme sušenou chilli papričku, přidáme ji do šťávy k masu, poté postupně přimícháváme rajčata, horkou vodu, rýži, hrozinky, piniové oříšky, mletý kmín a sůl s pepřem.
  • 4
    Pánev zakryjeme poklicí, stáhneme teplotu a dusíme 25 minut. Pilaf občas promícháme, je-li třeba, přilijeme trochu horké vody.
  • 5
    Hotový pilaf rozdělíme na talíře, posypeme sekanou zelenou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.