Tymiánové máslo s jehněčím

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
68 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
343 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety opláchneme a osušíme. Chilli papričku, rozmarýn a 1/2 tymiánu nasekáme nadrobno. Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky. Vše smícháme s olejem a vetřeme do kotlet po obou stranách. Necháme proležet 12-24 hodin. Máslo ušleháme do pěny a olivy nakrájíme na kostičky. Ušlehané máslo smícháme s olivami, citronovou kůrou, petrželkou, se zbývajícím nasekaným česnekem, zbylými tymiánovými lístky, solí a pepřem. Vytvarujeme váleček, který zavineme do pergamenu a uložíme do chladničky.
  • 2
    Jehněčí kotlety opékáme na grilovací pánvi asi 2 minuty z každé strany. Vychlazené máslo nakrájíme na plátky a rozložíme na maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.