Tyrolská skopová kýta
75 min.
Ingredience
- 60dekagramůSkopová kýta
- 100gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 4dekagramyMrkev kořen
- 4dekagramyCeler bulvový
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 100mililitrůVíno červené
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 20gramůPetržel kořen
- 1lžičkaCukr krupice
- 3gramyMajoránka
- 3gramyTymián čerstvý
- 1kusHřebíček
- 1kusBobkový list
- 250gramůRajčata
- 125gramůSmetana zakysaná 14%
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůSůl
- 6kusůPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, omyjeme, natřeme česnekem a solí.
- 2Na oleji osmažíme nakrájenou mrkev, celer, cibuli, vložíme maso, přilijeme víno, ocet, přidáme cukr, nasekanou petrželku a veškeré koření, dusíme doměkka. Potom k masu dáme pokrájená rajčata a ještě chvilku podusíme.
- 3Hotové maso vyjmeme a nakrájíme. Do šťávy zavaříme smetanu s moukou, povaříme a přecedíme na maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.