Úhoř dušený s čerstvými bylinkami

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
45 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, omyté a osušené porce úhoře osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy. Přidáme omyté, nasekané bylinky, máslo a dusíme asi 10 minut. Potom úhoře zalijeme vínem a vodou tak, aby porce byly pod hladinou. Podusíme ještě 10 minut a potom měkké maso vyjmeme. Do procezeného vývaru vmícháme citronovou šťávu a žloutky. Mícháme do zhoustnutí omáčky. Porce úhoře přelijeme omáčkou a necháme vychladnout. Podáváme obložené omytými rajčaty a nakrájenou salátovou okurkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.