Úhoř dušený s čerstvými bylinkami
50 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 800gramůÚhoř říční
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKerblík
- 1lžíceLibeček
- 1lžičkaŠťovík
- 1lžičkaMáta
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
45 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, omyté a osušené porce úhoře osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy. Přidáme omyté, nasekané bylinky, máslo a dusíme asi 10 minut. Potom úhoře zalijeme vínem a vodou tak, aby porce byly pod hladinou. Podusíme ještě 10 minut a potom měkké maso vyjmeme. Do procezeného vývaru vmícháme citronovou šťávu a žloutky. Mícháme do zhoustnutí omáčky. Porce úhoře přelijeme omáčkou a necháme vychladnout. Podáváme obložené omytými rajčaty a nakrájenou salátovou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.