Uzenkový salát gourmet

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1076 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
84 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý lilek nasolíme, uvaříme ve vroucí vodě s trochou citronové šťávy 10 minut. Poté jej vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a rozpůlíme.
  • 2
    Okurku omyjeme, nastrouháme na kolečka, mírně posolíme. Na proužky pokrájíme klobásu, šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Olivy necháme okapat, vypeckujeme a nakrájíme na kolečka. Bylinky propláchneme a na jemno nasekáme.
  • 3
    Všechny přísady promícháme v míse.
  • 4
    Olej smícháme s citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
  • 5
    Salát rozdělíme na talíře, pokapeme olejovou zálivkou a obložíme vejci.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.