Uzenkový salát gourmet
35 min.

Ingredience
- 1hrstBazalka
- 250gramůLilek
- 1špetkaSůl
- 1šálekCitronová šťáva
- 1kusOkurka salátová
- 300gramůKlobása - Čabajka
- 5kusůŠalotka
- 50gramůOlivy černé
- 125mililitrůOlej rostlinný
- 1hrstTymián čerstvý
- 1hrstOregano čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůOlivy nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1076 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
84 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytý lilek nasolíme, uvaříme ve vroucí vodě s trochou citronové šťávy 10 minut. Poté jej vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a rozpůlíme.
- 2Okurku omyjeme, nastrouháme na kolečka, mírně posolíme. Na proužky pokrájíme klobásu, šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Olivy necháme okapat, vypeckujeme a nakrájíme na kolečka. Bylinky propláchneme a na jemno nasekáme.
- 3Všechny přísady promícháme v míse.
- 4Olej smícháme s citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
- 5Salát rozdělíme na talíře, pokapeme olejovou zálivkou a obložíme vejci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.