Vajíčkový salát se sýrem a bylinkami
25 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 50mililitrůVoda pitná
- 1lžíceKopřiva
- 1lžíceSaturejka
- 200gramůŘedkvička
- 1kusSalát hlávkový
- 150gramůSýr Eidam uzený 45%
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžícePažitka
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- Na zálivku
- 50mililitrůOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 50mililitrůVoda pitná
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme, nakrájíme na plátky. Bylinky omyjeme a nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme nahrubo, česnek krájíme na tenké nudličky, hlávkový salát opláchneme, necháme okapat, rozkrájíme na nudličky, omyté ředkvičky pokrájíme na plátky.
- 2V míse promícháme cukr s olejem, octem, vodou, solí a pepřem. Do zálivky vložíme všechny připravené suroviny a lehce promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.