Vařené hovězí maso s lilkem
85 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstPažitka
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůLilek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1stroužekČesnek
- 1000gramůHovězí plec
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Petrželku i pažitku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, mrkev, petržel a malý celer také oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky. Hovězí maso opláchneme.
- 2Do tlakového hrnce s vodou vložíme maso vcelku, nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, přidáme kuličky pepře, bobkový list, osolíme, uzavřeme a necháme hodinu vařit.
- 3Lilek omyjeme, pokrájíme na kousky, česnek oloupeme, nakrájíme na jemno, sterilovaná rajčata krájíme na drobno.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, na mírném ohni osmažíme lilek, přimícháme česnek a ještě chvíli smažíme. Poté přidáme rajčata i se šťávou, opepříme, osolíme, promícháme a pod pokličkou směs dusíme 10 minut.
- 5Uvařené maso vyjmeme, rozporcujeme na plátky, rozložíme na talíře, přelijeme trochou vývaru, přidáme dušený lilek s rajčaty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.