Vařené mušle s bramborem
50 min.
Ingredience
- 2kilogramyMušle slávky
- 200gramůBrambory
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 1kusHřebíček
- 4gramyPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 130mililitrůVíno bílé
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, pokrájíme na hrubší kostky a v osolené vroucí vodě je uvaříme doměkka, poté slijeme a uchováme v teplu. Mušle omyjeme, vytřídíme otevřené a poškozené kusy. Zbytek mušlí dáme do hrnce a zalijeme je vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme oloupanou a hřebíčky prošpikovanou cibuli, bobkový list, petržel, na osminy pokrájený citron a česnek. Přivedeme k varu, povaříme 5 minut a poté vlijeme víno. Osolíme a opepříme. Vařící se slávky občas promícháme.
- 2Jakmile se slávky začnou otevírat, odstavíme hrnec s nimi z plotny. Mušle i s vývarem rozdělíme na talíře, přidáme vařené brambory a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.