Vdolečky s ricottou a bylinkami

50 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
15 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
5 g
Cukr
305 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, vdolečky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C.
  • 2
    V misce utřeme ricottu s vejcem a přidáme čerstvé jemně posekané bylinky.
  • 3
    V míse smícháme 450 g prosáté mouky (zbylou odložíme na posypání válu) se solí, pepřem a kypřicím práškem. Do moučné směsi zapracujeme ricottový krém, po částech vlijeme tolik mléka (200 – 250 ml), aby vzniklo hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Těsto dáme na pomoučený vál a dále vypracujeme, vytvoříme váleček, z něhož nakrájíme 8 stejně velkých kousků. Z kousků uválíme bochánek, položíme na plech a lehce stlačíme do tvaru vdolku.
  • 5
    Vdolečky potřeme zbylým mlékem, posypeme sezamem a v předehřáté troubě pečeme asi 25 minut.
  • 6
    Upečené vdolečky necháme na mřížce zchladnout a podáváme vlažné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.