Veganský Caesar salát

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
41 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava dresinku: Cibuli s česnekem oloupeme a najemno nasekáme. V misce smícháme cizrnu, kapary, vinný ocet, dijonskou hořčici, worcester a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a za stálého šlehání metličkou přidáváme po kapkách olej. Dresink má mít smetanovou konzistenci.
  • 2
    Omytý salát natrháme na kousky. Osušené tofu nakrájíme na kostičky a po všech stranách osmahneme na pánvi na slunečnicovém oleji.
  • 3
    Příprava krutonů: Na pánvi rozehřejeme margarín, přidáme nasekaný česnek, na kostičky nakrájený chléb, osolíme a opepříme. Za stálého míchání kostičky chleba opečeme dokřupava. Potom přidáme do pánve nasekanou petrželku a pažitku.
  • 4
    Salát a tofu smícháme s dresinkem a upravíme na talíře. Posypeme krutony, droždím (nebo strouhaným ořechovým sýrem) a ozdobíme řeřichou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.