Veganský Caesar salát
30 min.
Ingredience
- Dresink
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceCizrna konzervovaná
- 2lžičkyKapary
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 120mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaHořčice Dijonská
- Krutony
- 1stroužekČesnek
- 100gramůChléb pšeničný (bílý)
- 2lžíceMargarín
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
- Salát
- 1kusSalát ledový
- 100gramůTofu uzené
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 40gramůDroždí
- 50gramůŘeřicha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
41 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Příprava dresinku: Cibuli s česnekem oloupeme a najemno nasekáme. V misce smícháme cizrnu, kapary, vinný ocet, dijonskou hořčici, worcester a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a za stálého šlehání metličkou přidáváme po kapkách olej. Dresink má mít smetanovou konzistenci.
- 2Omytý salát natrháme na kousky. Osušené tofu nakrájíme na kostičky a po všech stranách osmahneme na pánvi na slunečnicovém oleji.
- 3Příprava krutonů: Na pánvi rozehřejeme margarín, přidáme nasekaný česnek, na kostičky nakrájený chléb, osolíme a opepříme. Za stálého míchání kostičky chleba opečeme dokřupava. Potom přidáme do pánve nasekanou petrželku a pažitku.
- 4Salát a tofu smícháme s dresinkem a upravíme na talíře. Posypeme krutony, droždím (nebo strouhaným ořechovým sýrem) a ozdobíme řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.