Veganský Grøstl
40 min.
Ingredience
- 650gramůBrambory
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 1kusCibule
- 1lžičkaChilli paprička
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůBrokolice
- 150gramůRajčata Cherry
- 2lžíceDýňová semínka
- 2lžíceSlunečnicová semínka loupaná BIO
- 1lžíceDroždí lahůdkové
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej kokosový
- 1lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Tofu vyjmeme z obalu a necháme ho vysušit v čisté utěrce 20 minut předem. Poté nakrájíme na kostky.
- 2Brokolici nakrájíme na růžičky, cibuli na jemno.
- 3Na oleji opečeme oloupané a nakrájené brambory, tofu, cibuli, papriku i chilli papričku, sůl, pepř a dobře promícháme.
- 4Pět minut dusíme (je-li třeba, podlijeme vodou).
- 5Přidáme brokolici a rajčata a podlijeme. Vaříme ještě 12 minut.
- 6Na konci přidáme obě semínka a odstavíme.
- 7Podáváme posypané lahůdkovým droždím a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.