Vejce Manon

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
18 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpálíme olivový olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a pórek a necháme zesklovatět. Zasypeme kari kořením, přidáme bobkový list, tymián, petrželku, pokrájená rajčata a prolisovaný česnek. Pánev přiklopíme a vše podusíme 8 minut.
  • 2
    Na pánev přilijeme vodu, přivedeme k varu, přisypeme špetku šafránu, osolíme, opepříme a přidáme bílé rybky grundle. Vaříme dalších 10 minut.
  • 3
    Uvařený vývar stáhneme z ohně, vyndáme bobkový list a všechno ostatní rozmixujeme.
  • 4
    Vejce uvaříme na hniličku, oloupeme a vyskládáme na servírovací talíř. Polijeme rozmixovaným vývarem a podáváme s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.