Vejce Manon
35 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 500gramůGrundle
- 500gramůChléb pšeničný (bílý)
- 1špetkaŠafrán
- 30mililitrůOlej olivový
- 30gramůPórek
- 1kusBobkový list
- 3gramyTymián čerstvý
- 10gramůPetržel - nať
- 2kusyRajčata
- 1litrVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 8kusůVejce slepičí
- 1lžičkaKari koření
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
18 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme olivový olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a pórek a necháme zesklovatět. Zasypeme kari kořením, přidáme bobkový list, tymián, petrželku, pokrájená rajčata a prolisovaný česnek. Pánev přiklopíme a vše podusíme 8 minut.
- 2Na pánev přilijeme vodu, přivedeme k varu, přisypeme špetku šafránu, osolíme, opepříme a přidáme bílé rybky grundle. Vaříme dalších 10 minut.
- 3Uvařený vývar stáhneme z ohně, vyndáme bobkový list a všechno ostatní rozmixujeme.
- 4Vejce uvaříme na hniličku, oloupeme a vyskládáme na servírovací talíř. Polijeme rozmixovaným vývarem a podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.