Velikonoční nádivka lehká
50 min.
Ingredience
- 400gramůUzené maso vařené
- 3decilitryMléko polotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůStrouhanka
- 70gramůMáslo jihočeské
- 20gramůKopřiva
- 20gramůPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
32 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
630 mg
Cukr
795 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme celá vejce, vlijeme mléko, osolíme, opepříme, metličkou rozšleháme, přidáme na malé kostky nakrájené vařené maso. Přimícháme prolisovaný česnek, nasekané kopřivy a petrželovou nať. Suroviny posypeme strouhankou, aby se směs zahustila. Všechno ještě jednou důkladně promícháme.
- 2Připravenou směs přeložíme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč, který vložíme do horké trouby a dozlatova pečeme 30 minut.
- 3Upečenou nádivku necháme vychladnout a nakrájíme na úhledné větší kostky nebo čtverce. Upravíme je na mělký talíř a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.