Velikonoční nádivka s kešu oříšky
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůKuřecí maso vařené
- 200gramůUzené maso vařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstKopřiva
- 4kusyVejce slepičí
- 3kusyŽemle tuková
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 100gramůOřechy Kešu
- 150gramůAnglická slanina
- 1lžíceTuk
- 1hrstPažitka
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
50 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žemle navlhčíme mlékem, vymačkáme a spolu s drůbežím a uzeným masem, cibulí a česnekem umeleme. Směs osolíme, opepříme, přidáme vejce, nasekané zelené natě, slaninu nakrájenou na kostičky (100 g) a mírně opražené kešu oříšky. Vše dobře promícháme.
- 2Formu nebo pekáček vymažeme tukem, dno pokryjeme tenkými plátky slaniny a naplníme připravenou směsí.
- 3Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě zvolna asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.