Velikonoční nádivka s kopřívou

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
53 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
477 mg
Cukr
678 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Vepřový bůček uvaříme, vyjmeme, do vývaru namočíme housky.
  • 2
    V míse utřeme měkké máslo s 5 ks vejci, osolíme, opepříme, přidáme na kostky nakrájený bůček a uzené, promícháme, přidáme na kostky pokrájené a namočené housky, rozsekané kopřivy, petrželovou nať, libeček, majoránku, dobře promícháme. Oloupeme vařená vejce, krájíme na silnější kostky a opatrně přimícháváme do směsi.
  • 3
    Připravenou hmotu vylijeme na sádlem vymazaný a strouhankou vysypaný plech, v horké troubě zapečeme 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.