Velikonoční nádivka s kopřívou
50 min.
Ingredience
- 4kusyŽemle tuková
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 10kusůVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 5lžicKopřiva
- 2lžičkyLibeček
- 2lžičkyMajoránka
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 2lžíceStrouhanka
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 600gramůMoravské uzené maso
- 800gramůVepřový bok uzený
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
53 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
477 mg
Cukr
678 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Vepřový bůček uvaříme, vyjmeme, do vývaru namočíme housky.
- 2V míse utřeme měkké máslo s 5 ks vejci, osolíme, opepříme, přidáme na kostky nakrájený bůček a uzené, promícháme, přidáme na kostky pokrájené a namočené housky, rozsekané kopřivy, petrželovou nať, libeček, majoránku, dobře promícháme. Oloupeme vařená vejce, krájíme na silnější kostky a opatrně přimícháváme do směsi.
- 3Připravenou hmotu vylijeme na sádlem vymazaný a strouhankou vysypaný plech, v horké troubě zapečeme 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.