Velikonoční nádivka s uzenou krkovicí a kopřivami

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1533 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
139 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme 5 vajec, mléko, smetanu, strouhanku, sůl, pepř a mleté nové koření a prolisovaný česnek. Tyčovým mixerem směs rozmixujeme.
  • 2
    Vařenou uzenou krkovici nakrájíme na malé kostičky. Omyjeme mladé kopřivy, petrželku a libeček. Bylinky drobně pokrájíme a spolu s masem je přimícháme ke strouhance. Vše důkladně promícháme.
  • 3
    Pekáček vytřeme máslem, nádivku rozetřeme a dáme ji do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme přibližně 30-40 minut. Přibližně 10 minut před dopečením povrch nádivky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme do zlatohněda.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 3. 4. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Výborné!