Velikonoční nádivka s uzenou krkovicí a kopřivami
65 min.
Ingredience
- 4,5decilitryMléko plnotučné
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 2špetkyNové koření mleté
- 3stroužkyČesnek
- 750gramůUzená krkovička vařená
- 4lžíceKopřiva
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceLibeček
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 6kusůVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1533 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
139 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme 5 vajec, mléko, smetanu, strouhanku, sůl, pepř a mleté nové koření a prolisovaný česnek. Tyčovým mixerem směs rozmixujeme.
- 2Vařenou uzenou krkovici nakrájíme na malé kostičky. Omyjeme mladé kopřivy, petrželku a libeček. Bylinky drobně pokrájíme a spolu s masem je přimícháme ke strouhance. Vše důkladně promícháme.
- 3Pekáček vytřeme máslem, nádivku rozetřeme a dáme ji do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme přibližně 30-40 minut. Přibližně 10 minut před dopečením povrch nádivky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme do zlatohněda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 3. 4. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Výborné!