Vepřová kapsa se sýrem
85 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová pečeně
- 350mililitrůVíno bílé
- 180gramůSýr Gruyére
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- NÁDIVKA
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 60gramůStrouhanka
- 60gramůSlanina vepřová
- 60gramůSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůPetržel - nať
- 20gramůRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1069 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
77 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nádivka: očistíme špenát, dáme jej do hrnce pouze s vodou, která ulpěla na listech a krátce povaříme, aby povadl.
- 2Vodu ze špenátu slijeme a uchováme. Špenát najemno nasekáme
- 3a smícháme s ochucenou strouhankou, slaninou, parmezánem, vejcem česnekem, smetanou, petrželí a rozmarýnou. Je-li nádivka příliš suchá, přilijeme trochu vína nebo vody z vaření špenátu.
- 4Do masa uděláme kapsy a naplníme. Dáme je do pekáče a zalijeme vínem. Přikryjeme a asi 50 minut podusíme v předehřáté troubě při 160°C.
- 5Pekáč vyndáme z trouby a zvýšíme teplotu trouby na 220°C. Výpek podlijeme vínem. Na kotlety klademe plátky sýra a mísu vrátíme do trouby, 10-15 minut zapékáme, až se sýr roztaví. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.