Vepřová panenka obalená v slanině
70 min.
Ingredience
- 0,5lžičkaSůl
- 30gramůAnglická slanina
- 500gramůVepřová panenka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Brambory
- 400gramůBrambory
- 30gramůAnglická slanina
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 3decilitryVývar z hovězích kostí
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
- Houbové ragú
- 400gramůHouby čerstvé
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 10gramůTymián čerstvý
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCibulka jarní
- 50mililitrůVíno bílé
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 20gramůPetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
44 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
199 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, posypeme solí, pepřem. Na pracovní plochu rozložíme plátky anglické slaniny, na ně položíme připravenou panenku, několik lístků tymiánu a zabalíme do plátku anglické slaniny. Obalenou panenku opečeme na rozpálené pánvi ze všech stran. Opečenou přeložíme na malý pekáč a maso dopečeme v troubě při 150 stupňové teplotě, přibližně 30 minut. Hotové maso vytáhneme z trouby, necháme ho 3 - 4 minuty odpočinout, potom nakrájíme na plátky podle porcí.
- 2Houbové ragú: Čerstvé houby očistíme, nakrájíme a zprudka opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Vložíme lístky tymiánu, osolíme, opepříme. Do měkkých hub přidáme máslo, jemně nakrájenou jarní cibulku, pokrájený česnek. Do surovin přilijeme víno, které necháme vyvařit. Vlijeme smetanu, necháme půlku svařit, nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať. Ještě jednou vše dochutíme podle vlastní chutě solí, pepřem, promícháme a směs stáhneme z ohně.
- 3Příprava brambor: Z brambor odstraníme slupku, nakrájíme na větší kousky, omyjeme. Větší teflonovou pánev vyložíme plátky anglické slaniny, potom naskládáme připravené brambory, které osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn, vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Snížíme plamínek a na mírném ohni pokračujeme ve vaření přibližně 20 minut. Podle potřeby přilijeme vývar, vaříme dále až do změknutí brambor. Když je vývar téměř vyvařený a v pánvi zůstane jen tuk, brambory ještě opečeme do zlatova.
- 4Připravíme si čtyři mělké talíře, na každý dáme plátky panenky, rozdělíme brambory, přidáme houbové ragú a jídlo servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.