Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory
30 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová panenka
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaHřebíček
- 4lžíceOřechy vlašské
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůSýr Ricotta
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaPetržel - nať
- 4kusyBrambory
- 100gramůAnglická slanina
- 4lžícePovidla švestková
- 1hrstŠvestky sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
39 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si vyřízneme do panenky kapsy. Naplníme je na tenké nudličky nakrájenými švestkami, smíchanými s povidly, olivovým olejem a sekanými oříšky. Maso ještě potřeme olivovým olejem a necháme chvilku odležet.
- 2Ricottu smícháme se směsí bylinek a solí a uložíme ji do lednice.
- 3Mezitím orestujeme oloupané vařené brambory (nebo noky) na oleji se solí.
- 4Maso opečeme zprudka ze všech stran a potom dopékáme na mírném ohni. Můžeme přidat kapky koňaku, osolíme, opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.