Vepřová panenka se zeleným chřestem

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K tomuto lahodnému pokrmu si nejdříve uvaříme rýži.
  • 2
    Rýži dobře promyjeme nejdříve ve studené vodě, potom ji v sítě propláchneme vařící vodou. Do hrnce nalijeme 7,5 dl telecího vývaru s 2,5 dl asijského vývaru, vložíme do něj 150 g promyté rýže, přidáme celou očištěnou cibuli, sůl, 3 ks hřebíčku a 3 lžíce bílého vína. Zamícháme a vaříme při mírné teplotě pod pokličkou 15-20 minut.
  • 3
    Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na kolečka. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Sterilovaný zelený chřest scedíme a necháme odkapat. Pažitku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.
  • 4
    Omytou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme na plátky a opepříme.
  • 5
    Nejdříve ve woku na rozpáleném oleji restujeme z každé strany plátky masa (2 minuty), potom maso vyjmeme a na zbylý tuk dáme zpěnit cibulku s česnekem. Pak na cibuli vrátíme plátky masa a za stálého míchání vše osmažíme dozlatova. Smažíme maximálně 3 minuty, následně opatrně přimícháme chřest (je křehký), který jsme si pokrájeli na 3 díly. Vše osolíme podle chuti, odstavíme z plotny a přimícháme horkou uvařenou rýži.
  • 6
    Porce vepřové panenky podáváme posypané pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.