Vepřová panenka se zeleným chřestem
65 min.
Ingredience
- vařená rýže
- 1kusCibule
- 150gramůRýže loupaná
- 3kusyHřebíček
- 0,25lžičkaSůl
- 2,5decilitryVývar asijský
- 3lžíceVíno bílé
- 7,5decilitrůVývar telecí
- 1kusCibule
- 250gramůVepřová panenka
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyČesnek
- 200gramůChřest sterilovaný
- 1lžícePažitka
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1K tomuto lahodnému pokrmu si nejdříve uvaříme rýži.
- 2Rýži dobře promyjeme nejdříve ve studené vodě, potom ji v sítě propláchneme vařící vodou. Do hrnce nalijeme 7,5 dl telecího vývaru s 2,5 dl asijského vývaru, vložíme do něj 150 g promyté rýže, přidáme celou očištěnou cibuli, sůl, 3 ks hřebíčku a 3 lžíce bílého vína. Zamícháme a vaříme při mírné teplotě pod pokličkou 15-20 minut.
- 3Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na kolečka. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Sterilovaný zelený chřest scedíme a necháme odkapat. Pažitku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.
- 4Omytou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme na plátky a opepříme.
- 5Nejdříve ve woku na rozpáleném oleji restujeme z každé strany plátky masa (2 minuty), potom maso vyjmeme a na zbylý tuk dáme zpěnit cibulku s česnekem. Pak na cibuli vrátíme plátky masa a za stálého míchání vše osmažíme dozlatova. Smažíme maximálně 3 minuty, následně opatrně přimícháme chřest (je křehký), který jsme si pokrájeli na 3 díly. Vše osolíme podle chuti, odstavíme z plotny a přimícháme horkou uvařenou rýži.
- 6Porce vepřové panenky podáváme posypané pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.