Vepřové karé s broskvemi
135 min.
Ingredience
- 4gramyTabasco
- 150mililitrůOcet vinný
- 2gramyŠalvěj čerstvá
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4gramyHřebíček
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5gramůZázvor mletý
- 1400gramůVepřová pečeně
- 6gramůTymián čerstvý
- 2kusySkořice celá
- 1000gramůBroskve
- 1špetkaSůl
- 6gramůCukr moučkový
- 200mililitrůVoda pitná
- 2kusyBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1352 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
106 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
15 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Maso okořeníme zázvorem a necháme grilovat při 225 °C cca 30 minut. Odstraníme vypečený tuk, maso přemístíme do pekáčku, zapíchneme do něj 3 hřebíčky, osolíme, opepříme, potřeme 30 g másla a okořeníme tabascem. Vrátíme opět do trouby.
- 2Ocet svaříme s veškerým kořením a cukrem, poté slijeme přes sítko a 4 polévkové lžíce získané omáčky vlijeme k masu. Maso za občasného podlévání pečeme při 185 °C cca 80 minut.
- 3Broskve oloupeme a rozpůlíme. Necháme osmažit na zbylém rozpáleném másle, opepříme a zalijeme zbytkem octové omáčky. Vše krátce povaříme. Omáčku z broskví smícháme se šťávou z masa a zalijeme jí maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.