Vepřové maso na luštěninách a zelenině
50 min.
Ingredience
- 100gramůČočka jedlá
- 100gramůHrách
- 50gramůCizrna
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusLilek
- 100gramůDýně
- 2kusyBrambory
- 1kusCibule
- 6stroužkůČesnek
- 1kusPórek
- 1kusMáta
- 1lžícePotočnice
- 1kusPaprika zelená
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaKari koření
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 150gramůMáslo čerstvé
- 600gramůVepřové maso libové
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
48 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, osolíme, na části másla udusíme do měkka. Zeleninu pokrájíme nadrobno, smícháme s kořením, luštěninami, máslem a solí. Vložíme do kastrolu, podlejeme, dusíme.
- 2Když je zelenina měkká, propasírujeme ji přes cedník nebo rozmixujeme. Přidáme maso a zahříváme na mírném ohni, dochutíme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.