Vepřové na česneku s chilli a olivami

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
55 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Libové vepřové maso omyjeme a nakrájíme na hranolky 5 cm dlouhé, silné přibližně 2 cm. Pokrájené maso vložíme do mísy.
  • 2
    Připravíme si marinádu. Oloupaný česnek pokrájíme na tenké plátky, očištěnou cibuli nakrájíme na kostičky. Zeleninu dáme do mísy k masu. Přidáme olej slunečnicový, sůl, pepř, rybí omáčku, Balsamico ocet, sójovou omáčku, kari pastu, švestková povidla a chilli omáčku. Všechny ingredience důkladně s masem promícháme, mísu zakryjeme a dáme do chladničky na hodinu marinovat.
  • 3
    Nakládané černé olivy a ananasový kompot scedíme.
  • 4
    Ve woku si rozpálíme olej a marinované maso za stálého míchání restujeme dozlatova 4 minuty. Přimícháme sezamová semínka, olivy s ananasem a pomalu opékáme 7 - 8 minut.
  • 5
    Pikantní vepřové maso rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.