Vepřové na česneku s chilli a olivami
60 min.
Ingredience
- marináda
- 1,5lžíceBalsamico ocet
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceKari pasta
- 1lžíceChilli omáčka
- 100gramůOlivy černé
- 100gramůKompot ananasový
- 1,5lžícePovidla švestková
- 12stroužkůČesnek
- 1kilogramVepřové maso libové
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceSezam - semena
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
55 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Libové vepřové maso omyjeme a nakrájíme na hranolky 5 cm dlouhé, silné přibližně 2 cm. Pokrájené maso vložíme do mísy.
- 2Připravíme si marinádu. Oloupaný česnek pokrájíme na tenké plátky, očištěnou cibuli nakrájíme na kostičky. Zeleninu dáme do mísy k masu. Přidáme olej slunečnicový, sůl, pepř, rybí omáčku, Balsamico ocet, sójovou omáčku, kari pastu, švestková povidla a chilli omáčku. Všechny ingredience důkladně s masem promícháme, mísu zakryjeme a dáme do chladničky na hodinu marinovat.
- 3Nakládané černé olivy a ananasový kompot scedíme.
- 4Ve woku si rozpálíme olej a marinované maso za stálého míchání restujeme dozlatova 4 minuty. Přimícháme sezamová semínka, olivy s ananasem a pomalu opékáme 7 - 8 minut.
- 5Pikantní vepřové maso rozdělíme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.