Vepřové řízky v medu
90 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 8lžicMed včelí
- 1lžičkaProvensálské koření
- 1lžičkaSůl
- 600gramůVepřová kýta
- 250gramůTvaroh tučný
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceHořčice
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
37 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, každou zabalíme do alobalu, pečeme v troubě, vyhřáté na 200 stupňů Celsia, přibližně po dobu 55 minut.
- 2Smícháme 6 lžic medu s hořčicí, olejem, provensálským kořením a solí. Omytou kýtu nakrájíme na plátky a každý plátek potřeme připravenou marinádou. Necháme asi 30 minut marinovat. Řízky opékáme na oleji na pánvi asi 7 minut.
- 3Promícháme tvaroh, smetanu, 3 lžíce medu a rozkrájenou pažitku. Omáčku osolíme a opepříme.
- 4Brambory vyjmeme z alobalu, nahoře je nařízneme do křížku a naplníme tvarohovou omáčkou.
- 5Řízky podáváme s plněnými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.