Voňavá zapékaná zelenina

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek omyjeme, konce odřízneme, a pokud není slupka příliš silná, nakrájíme jej i se slupkou na kostičky. Vložíme na cedník, nasolíme a necháme půl hodiny odstát. Poté jej propláchneme studenou vodou, tekutinu vymačkáme. Ostatní zeleninu omyjeme, cukety nakrájíme na šikmé silnější plátky, papriky na nudličky, oloupané brambory na větší kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminy a česnek prolisujeme. Rajčata rozpůlíme a sýr nastrouháme.
  • 2
    Cibuli s česnekem opečeme dorůžova na rozehřátém oleji a poté vyndáme. Do téže pánve vložíme rajčata řeznou plochou dolů, mírně opečeme a vyjmeme. Na závěr na oleji zprudka opečeme lilek s cuketou, přidáme papriku a brambory a další 2 minuty opékáme.
  • 3
    Takto připravenou zeleninu vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, okořeníme polovinou vegety a zakrytou alobalem dusíme v troubě předehřáté na 200° C 25 minut.
  • 4
    V jogurtu rozšleháme vejce, přidáme zbytek vegety, pepř, provensálské koření a sýr, směsí zeleninu zalijeme a zapečeme dalších 25 minut dozlatova. Upečené vyjmeme z trouby, necháme několik minut odstát, posypeme petrželkou a servírujeme nakrájené na velké kostky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.