Voňavá zapékaná zelenina
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 300gramůLilek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůCuketa
- 200gramůBrambory
- 2kusyPaprika červená
- 4kusyRajčata
- 40gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1špetkaProvensálské koření
- 100mililitrůJogurt bílý
- 1lžičkaVegeta
- 4lžíceOlej rostlinný
- 4kusyVejce slepičí
- 6stroužkůČesnek
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Lilek omyjeme, konce odřízneme, a pokud není slupka příliš silná, nakrájíme jej i se slupkou na kostičky. Vložíme na cedník, nasolíme a necháme půl hodiny odstát. Poté jej propláchneme studenou vodou, tekutinu vymačkáme. Ostatní zeleninu omyjeme, cukety nakrájíme na šikmé silnější plátky, papriky na nudličky, oloupané brambory na větší kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminy a česnek prolisujeme. Rajčata rozpůlíme a sýr nastrouháme.
- 2Cibuli s česnekem opečeme dorůžova na rozehřátém oleji a poté vyndáme. Do téže pánve vložíme rajčata řeznou plochou dolů, mírně opečeme a vyjmeme. Na závěr na oleji zprudka opečeme lilek s cuketou, přidáme papriku a brambory a další 2 minuty opékáme.
- 3Takto připravenou zeleninu vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, okořeníme polovinou vegety a zakrytou alobalem dusíme v troubě předehřáté na 200° C 25 minut.
- 4V jogurtu rozšleháme vejce, přidáme zbytek vegety, pepř, provensálské koření a sýr, směsí zeleninu zalijeme a zapečeme dalších 25 minut dozlatova. Upečené vyjmeme z trouby, necháme několik minut odstát, posypeme petrželkou a servírujeme nakrájené na velké kostky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.