Vše ze zahrady

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
941 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
70 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, brambory, celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli, česnek oloupeme, spolu s hlávkovým zelím a uzeným masem nakrájíme na tenké proužky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme máslo, přidáme cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Vložíme česnek, necháme provonět, posypeme moukou, mletou paprikou a přidáme připravenou mrkev, brambory, uzené maso a celer. Chvilku smažíme a následně zalijeme vodou. Nakonec vložíme hrášek, zelí, bobkový list, tymián, sůl. Vše ještě jednou promícháme a pod poklici na mírném ohni zeleninu dusíme doměkka. Po dobu vaření suroviny v hrnci občas promícháme.
  • 3
    Před dokončením dušení zeleninu dochutíme solí, pepřem, kari kořením, zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme smetanou, promícháme a hrnec stáhneme z ohně. Nakonec vložíme nasekanou petrželovou nať, pokrm necháme pod poklicí 5 minut odpočinout a rozdělíme na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.