Vše ze zahrady
55 min.
Ingredience
- 300gramůMrkev kořen
- 200gramůBrambory
- 100gramůCeler řapíkatý
- 3kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 300gramůMoravské uzené maso
- 1litrVoda pitná
- 250gramůHrášek
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 20gramůPetržel - nať
- 3gramyBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKari koření
- 3mililitryCitronová šťáva
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
941 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
70 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, brambory, celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli, česnek oloupeme, spolu s hlávkovým zelím a uzeným masem nakrájíme na tenké proužky.
- 2V hrnci rozpálíme máslo, přidáme cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Vložíme česnek, necháme provonět, posypeme moukou, mletou paprikou a přidáme připravenou mrkev, brambory, uzené maso a celer. Chvilku smažíme a následně zalijeme vodou. Nakonec vložíme hrášek, zelí, bobkový list, tymián, sůl. Vše ještě jednou promícháme a pod poklici na mírném ohni zeleninu dusíme doměkka. Po dobu vaření suroviny v hrnci občas promícháme.
- 3Před dokončením dušení zeleninu dochutíme solí, pepřem, kari kořením, zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme smetanou, promícháme a hrnec stáhneme z ohně. Nakonec vložíme nasekanou petrželovou nať, pokrm necháme pod poklicí 5 minut odpočinout a rozdělíme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.