Vyuzený losos
25 min.
Ingredience
- Směs na uzení
- 8lžicCukr třtinový
- 8lžicRýže loupaná
- 8lžicČaj zelený
- Zálivka
- 1kusŠalotka
- 2kusyTymián čerstvý
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 10mililitrůOlej olivový extra panenský
- 4mililitryOcet vinný
- 2gramyHořčice
- 2gramyČesnek
- 500gramůLosos - filety
- 125gramůRoketa
- 125gramůRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Pánev wok poklademe velkým kusem alobalu. Nasypeme do něj směs z jasmínového čaje, hněděho cukru a dlouhozrné rýže. Wok přiklopíme a zahříváme tak dlouho, dokud se ze směsi nezačne kouřit. Sundáme pánev a do woku postavíme trojnožku, na ní položíme vykoštěné lososí maso a wok opět přikopíme. Lososa takto udíme 5 minut. Po pěti minutách celý wok sundáme z tepla a necháme tak další 3 minuty.
- 2Než se losos vyudí, připravíme jetě salát a zálivku. Na salát potřebujeme rajčata rozkrájená na menší kousky a roketu. Obě suroviny promícháme. Nyní připravíme zálivku. Šalotku najemno nasekáme a promícháme s nasekaným česnekem, listy tymiánu, hořčicí, octem a olejem. Celou zálivku dochutíme solí a pepřem.
- 3Hotového lososa natrháme na kousky a přimícháme do salátu z rajčat a rokety a vše zalijeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.