Vývar ze zeleniny s drůbežími knedlíčky
55 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 3kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 0,25kusCeler bulvový
- 0,5kusKedlubna
- 1kusCeler řapíkatý
- 0,25kusPórek
- 1kusCibulka jarní
- 0,25lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 100gramůHrášek mražený
- 1lžíceLibeček
- 1hrstPažitka
- Na knedlíčky
- 100gramůKuřecí prsa
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceStrouhanka
- 1hrstPetržel - nať
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Na vývar očistíme všechnu zeleninu (z řapíkatého celeru použijeme jen 1 řapík, z pórku bílou část) a nakrájíme na nudličky, libeček jemně rozsekáme, pažitku nakrájíme nadrobno.
- 2Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na kostky a v mixeru s bílkem, citronovou šťávou, solí, pepřem a smetanou rozmixujeme. Vytvořenou hmotu zahustíme prosátou strouhankou. Vytvoříme knedlíčky a smažíme na rozehřátém másle ze všech stran dozlatova. Poté doložíme na mísu.
- 3Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme zeleninu, s výjimkou hrášku a bylinek, poté zalijeme vlažnou vodou, osolíme, opepříme, přidáme libeček a vaříme zhruba 10 minut, poté vsypeme hrášek. Jakmile se polévka začne opět vařit, vložíme knedlíčky. Ty vaříme zhruba 3 minuty. Hotové jsou, jakmile vyplavou.
- 4Polévku podáváme s pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.