Vývar ze zeleniny s drůbežími knedlíčky

55 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vývar očistíme všechnu zeleninu (z řapíkatého celeru použijeme jen 1 řapík, z pórku bílou část) a nakrájíme na nudličky, libeček jemně rozsekáme, pažitku nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na kostky a v mixeru s bílkem, citronovou šťávou, solí, pepřem a smetanou rozmixujeme. Vytvořenou hmotu zahustíme prosátou strouhankou. Vytvoříme knedlíčky a smažíme na rozehřátém másle ze všech stran dozlatova. Poté doložíme na mísu.
  • 3
    Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme zeleninu, s výjimkou hrášku a bylinek, poté zalijeme vlažnou vodou, osolíme, opepříme, přidáme libeček a vaříme zhruba 10 minut, poté vsypeme hrášek. Jakmile se polévka začne opět vařit, vložíme knedlíčky. Ty vaříme zhruba 3 minuty. Hotové jsou, jakmile vyplavou.
  • 4
    Polévku podáváme s pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.