Zahuštěná zelená polévka s masovými kuličkami

55 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
36 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci s rozehřátým máslem opečeme, přidáme oloupané a na malé kostky nakrájené brambory, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, vysypeme nakrájené zelené fazolky, zalijeme vodou a pod poklici povaříme 15 minut. Potom ještě horkou polévku mixérem rozmixujeme, podle vlastní chutě osolíme, opepříme, vylijeme smetanu, přivedeme k varu a hned polévku odstavíme.
  • 2
    Uvařenou polévku porcujeme na hluboké talíře, do každé porce položíme masové kuličky a podáváme.
  • 3
    Masové kuličky: Mleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, rukou dobře promícháme, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, kečup, rozklepneme celé vejce, vysypeme strouhanku, všechny suroviny ještě důkladně promícháme. Z připraveného těsta rukama tvarujeme malé kuličky a na pánvi s olejem opečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.