Zaječí svíčková
90 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 400mililitrůVíno bílé
- 150gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel - nať
- 3kusyBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 10kusůPepř černý celý
- 3kusyHřebíček
- 20mililitrůOlej stolní
- 5gramůSůl
- 175gramůSlanina vepřová
- 400gramůZelenina kořenová
- 10gramůCukr krupice
- 250gramůZakysaná smetana
- 1kusCitrony
- 1lžičkaHořčice
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyMrkev kořen
- 1500gramůZaječí maso
- 2stroužkyČesnek
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaJalovec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1011 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
47 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Víno a 200 ml vody přivedeme ve velkém hrnci k varu.
- 2Jednu cibuli nakrájenou na kroužky, 2 rozdrcené stroužky česneku, 2 mrkve nakrájené na plátky, 1 kousek očištěného celeru, nasekanou petrželku, 3 bobkové listy, tymián, jalovec, pár zrnek pepře a 2-3 hřebíčky osmažíme v oleji.
- 3Vše přidáme do vinného nálevu, osolíme a pod pokličkou vaříme 10-15 minut. Přimícháme šťávu z poloviny citronu a necháme trochu zchladnout. Vložíme zaječí maso a necháme 3-4 dny marinovat v chladničce.
- 4Maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme a opepříme. V osmažené slanině opečeme dohněda a znovu vyjmeme.
- 5V tuku smažíme několik minut zbytek pepře, dvě nakrájené cibule a očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Směs zaprášíme moukou a osmažíme. Zalijeme scezenou marinádou. Přidáme zaječí maso a pod pokličkou dusíme na středním ohni. Omáčku zjemníme zbývající citronovou šťávou, trochou cukru, hořčicí a kyselou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.