Žampionový salát po italsku

30 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a opékáme je na pánvi na rozehřátém oleji 8 - 10 minut.
  • 2
    Z omytých bylinek otrháme lístky a nasekáme je. Žampiony, bylinky a oloupaný, nasekaný česnek promícháme v míse.
  • 3
    Rozšleháme zbylý olej s balsamicovým octem a citronovou šťávou. Zálivku osolíme, opepříme a přelijeme jí žampionový salát. Promícháme a pod pokličkou necháme asi hodinu rozležet.
  • 4
    Salát ozdobíme na nudličky pokrájenou feferonkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.