Žampiony zapečené s čerstvým špenátem
30 min.
Ingredience
- Špenátový chléb Ambiente [47098]
- 110gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 5kusůBageta
- 12gramůČesnek
- 200gramůOlej olivový extra panenský
- 24gramůOříšky piniové
- 12gramůSůl
- 120gramůSýr Parmezán
- 140gramůŠpenát listový čerstvý
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
19 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hlavičky žampionů oloupeme, osolíme a krátce zprudka opečeme tak, aby byly zvenku opečené, ale uvnitř zůstaly syrové. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Listy čerstvého špenátu opereme a s plátky česneku krátce podusíme na 60 ml olivového oleje. Dobře scedíme všechnu vodu, přebytečnou tekutinu případně vysušíme papírovým ubrouskem, osolíme a opepříme. Podušeným špenátem naplníme hlavičky žampionů, které přikryjeme plátkem sýru gorgonzola a dáme přibližně na 5 minut zapéct do trouby předehřáté na 180°C.
- 2Polovinu špenátového chleba Ambiente položíme na oprané a osušené čerstvé lístky rukoly a vše pokapeme toskánským olivovým olejem a balsamicovým octem Vecchio.
- 3Špenátový chléb Ambiente: Nejprve si připravíme pesto. Rozmixujeme očištěné špenátové listy, olivový olej, piniové oříšky a oloupaný, nahrubo nasekaný česnek. V pestu by měly zůstat kousky špenátu. Najemno nastrouháme ovčí sýr pecorino a sýr parmezáno, přidáme je do směsi, osolíme a dobře promícháme.
- 4Francouzské bagety podélně rozpůlíme a příčně překrojíme napůl. Namažeme špenátovým pestem a dáme na 3 - 4 minuty zapéct do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C. Bageta musí být opečená dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.