Zapečená bramborová kaše se strouhankou

60 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a vsypeme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a povaříme 25 minut (do měkka). Uvařené brambory scedíme, přilijeme mléko, přidáme máslo a rozšťoucháme na kaši. Do kaše vmícháme strouhaný sýr.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme drobně pokrájenou cibulku s česnekem, krátce orestujeme, ochutíme hořčicí a všechno vmícháme do strouhanky. Osolíme, opepříme, potom kaši vařečkou a stěrkou přendáme do pekáčku, posypeme ochucenou strouhankou a dáme zapékat.
  • 3
    Pečeme při vyšší teplotě 15 minut.
  • 4
    Zdobíme sekanou petrželkou, podáváme jako přílohu k smaženým pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.