Zapečená rajčata plněná arménským salátem

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velký pórek zbavíme tuhých zelených částí a nadrobno ho nakrájíme, na malé kousky posekáme velkou oloupanou cibuli, prolisujeme česnek, nasekáme čerstvou petrželku a čerstvou mátu. Z velkých omytých rajčat seřízneme vršky a důkladně vydlabeme dužinu tak, aby slupka zůstala neporušená. Vybranou dužinu na jemno nasekáme.
  • 2
    Ve velkém rendlíku na olivovém oleji dozlatova osmažíme pórek s cibulí, pak přidáme dušenou rýži s rajčatovou dužinou, rybízem a s oříšky, posekanou mátu, petrželovou nať, mořskou sůl a mletý pepř. Směs promícháme a restujeme, až je aromatická a dobře prohřátá.
  • 3
    Vydlabaná rajčata naplníme kořeněnou rýžovou směsí, přiklopíme seříznutými vršky a vložíme je do pekáče. Zeleninový vývar smícháme s bílým vínem a prolisovaným česnekem, směsí přelijeme naplněná rajčata. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a při této teplotě rajčata asi 15 minut zapékáme.
  • 4
    Mezitím opereme a osušíme mladé špenátové listy, které pak v misce zalijeme 2/3 horké vypečené šťávy z rajčat. Špenátové listy rozdělíme na servírovací talířky a na ně položíme rajčata.
  • 5
    Plněná rajčata servírujeme pokapaná zbývajícím šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.