Zapečené brambory s lilkem

75 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
23 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory, lilek a cuketu nakrájíme na plátky, papriku na proužky, rajčata a cibuli na kostičky.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej, zpěníme cibuli a přidáme papriku, rajčata, posekanou bazalku a špetku římského kmínu. Osolíme, opepříme a restujeme 2 minuty. Podlijeme vývarem a zvolna dusíme 10 minut.
  • 3
    Do pekáčku pokládáme na dno plátky brambor v jedné vrstvě. Další vrstva budou plátky lilku, cukety, tofu a mozzarelly. Vše zalijeme směsí z pánve a rozetřeme po celé ploše. Poklademe znovu plátky brambor, na které opět pokládáme plátky lilku, tofu, mozzarelly a cukety. Zasypeme strouhankou s nastrouhaným sýrem a dáme zapéct.
  • 4
    Pečeme při vyšší teplotě 40 minut.
  • 5
    Podáváme teplé jako samostatný chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.